БулфотоОт днес първа област в България връща локдауна.Строгите ограничителни мерки, които

...
БулфотоОт днес първа област в България връща локдауна.Строгите ограничителни мерки, които
Коментари Харесай

Първа област в България върна локдауна

Булфото

От през днешния ден първа област в България връща локдауна.

Строгите ограничителни мерки, които са още веднъж въведени в Габрово, влизат в действие от 4 до 17 октомври

Габрово стана първият град, който връща строгите ограничителни мерки. Със заповед на шефа на Регионалната здравна ревизия /РЗИ/ - доктор Николай Пенчоков и след съвещание на Областния спешен щаб от 4 до 17 октомври в Габровска област се вкарват строги ограничаващи ограничения.

Причината е повишената заболеваемост, която към този момент надвишава 500 болни на 100 000 души за последните две седмици и неотдавна региона е в тъмночервената зона.

Преустановяват се присъствените групови занятия в обучителните центрове, танцовите и музикални школи, визитите в детски центрове, клубове и занимания за деца. Няма да има визити на частни събития като сватби, кръщения, погребения.

Отлагат се конгреси, конференции, семинари, състезания, образования, тиймбилдинги, изложби, фестивали, събори и други публични събития. Няма да има всеобщи спортни събития, както на закрито, по този начин и навън, като се изключи плануваните в годишния държавен състезателен календар, само че те ще се организират без аудитория. Затварят и залите за фитнес, спортните зали, плувните басейни и комплекси, балнеолечебните и спа-центровете.

Посещенията на кина, театри, концерти и други театрални прояви на закрито ще се позволяват при 30 на 100 от потенциала на залите и носене на защитни маски за лице. Собствениците и шефовете на комерсиалните и административните обекти ще позволяват по един човек на повърхност от 8 квадратни метра. Учениците от региона ще учат на ротационен принцип, ще има и присъствено, и отдалечено образование.

Отворени остават детските градини и ясли - при строго съблюдаване на противоепидемичните ограничения. РЗИ стопира свижданията в лечебните заведения. Допускат се изключения само за терминално заболели, по преценка на шефа на лечебното заведение.

Няма да има свиждания и в обществените домове, където са настанени деца или възрастни хора.

Областната болница " Д-р Тота Венкова " в Габрово разгласи, че се нуждае от доброволци, които да се включат в работата отвън отделенията за лекуване на Ковид-19. Доброволчеството включва стерилизация на общи пространства, разнос на храна и спомагателни действия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР